Consultanță. Onorarii si modalitate de plata

CONSULTANȚA. ONORARII SI MODALITATEA DE ACHITARE A ACESTORA

Așa cum am mai menționat, consultanța este o etapă inițială și obligatoriu de parcurs indiferent de faptul că veți angaja ori nu, avocatul, pentru reprezentarea dvs în instanță.

Ce înseamnă consultanța inițială?

  • Prezentarea cazului dvs – nararea acestuia – la care se atașează eventualele documente  pe care acesta se bazează.
  • Analiza în detaliu a acestora. Identificarea punctelor sensibile și ale celor cu importanță pentru client.
  • Schimb de informații suplimentare între client și avocat, în măsura în care avocatul, odată începând analiza cazului constată că mai sunt necesare lămuriri.
  • Finalizarea consultanței reprezintă opinia scrisă și transmisă de către avocat, clientului, cu privire la cazul acestuia.

Având în vedere faptul că o consultanță la distanță necesită a se aloca mai mult timp și nu de puține ori în afara programului de lucru ( uneori chiar și în weekend), onorariul estimativ al unei consultanțe variază între :

              – 50-120 euro.

Cuantumul exact va fi făcut cunoscut clientului după ce acesta va transmite în detaliu prin e-mail, aspectele cazului său.

Onorariul se achită în prealabil efectuării serviciilor juridice, fără axcepție.

Transmiterea cazului către avocat pentru ca acesta să identifice cu exactitate cuantumul onorariului presupune că dvs ați luat la cunoștință de limitele onorariului care vi se va stabili și sunteți de acord cu ele.

E bine de știut că, în măsura în care dvs nu veniți pe parcursul consultanței cu alte solicitări noi ( rămân cele inițiale) și nu ascundeți informații/documente pentru a influența stabilirea unui onorariu cât mai mic, onorariul fixat de către avocat nu se schimbă! Cu alte cuvinte, buna credință trebuie să fie din partea ambelor părți. 🙂

av. Laura Herescu

0722.33.08.81

avocat.herescu@gmail.com